Voormalige retail gigant Radio Shack klaar voor comeback

1393938187000-XXX-Radio-Shack-2014-Super-Bowl-Admeter-59Nieuws waar veel radioamateurs in de Verenigde Staten al een eeuwigheid op hebben gewacht: de geliefde elektronicawinkel Radio Shack keert onder een nieuwe eigenaar terug naar de Amerikaanse markt.

De naam Radio Shack kent een moeilijke geschiedenis waarin uiteindelijk een eind kwam aan zijn alomtegenwoordige aanwezigheid met meer dan 5.000 locaties in de VS. Het bedrijf heeft tweemaal het faillissement aangevraagd onder zijn vorige eigenaren en slechts een handvol van zijn franchiselocaties kon zijn aanwezigheid op de markt behouden.

Nu heeft de grootste franchisenemer van het merk – de Unicomer Group, gevestigd in El Salvador – het bedrijf overgenomen. Hoewel ze nog niet veel delen over hun plannen, heeft de vice-president van de franchisenemers, Rudy Siman, een verklaring uitgegeven waarin hij zegt: “Deze overname zal ons in staat stellen een nieuwe fase van groei en innovatie in de winkelervaring te starten met de nieuwste technologie.”

Het succes zal afhangen van het assortiment. De meeste winkels met elektronica en -componenten zijn verdwenen. Om er een paar te noemen: Stuut en Bruin, Radio Gerrese, Radio Westerveld, Radio Ruytenbeek en Radio Ster – en dan heb ik het alleen nog over Den Haag. Kok in Leiden is ook al lang weg en zo doen we het met Conrad, Reicheld, Mouser, Farnell en wat er verder nog online onderdelen verkoopt. Maar ja, met de fiets even een paar vergeten weerstandjes halen is er niet meer bij. Dus voorraden aanleggen of wachten tot er weer méér besteld moet worden om de verzendkosten te drukken. Ik ben benieuwd of Radio Shack het gaat redden en of ze ook naar het buitenland verzenden!

 

Eén gedachte over “Voormalige retail gigant Radio Shack klaar voor comeback”

  1. Vlak ondertussen Radio Twenthe niet uit. Stil going strong. Van vintage spul van de weerstandjes via NTC’s, sensors,ROMs, RAMs,…. tot Arduino, shields, ESP. Ruim knutselinspiratie voor ieder weekend. Bijvoorbeeld TRS-80 8 en 16 bitters aansluiten op die Arduino’s, jawel. En daarmee dan weer internet op (hi). Slechts een van de vele ideeen die me bij bezoek te binnen schoten. Met personeel dat die wereld ook zelf kent. Vanaf huis is het voor mij met de fiets een kwartiertje. Met Alidinges mis je dat.

Reacties zijn gesloten.