Moonbounce met een dipool

Zie de maan schijnt...

Zie de maan schijnt...Op zaterdag 8 september is de Essex Dx Group er als eerste ter wereld in geslaagd om een moonbounce EME verbinding te maken met niets meer dan een dipooltje.

 

 

De verbinding op 432MHz was met het superstation DL7APV, Bernd's 128×11 element yagi array. De antenne was een DG7YBN 'Blade' dipool. Dit was feitelijk de GTV2 2 elements yagi waar de reflector van afgehaald was, waardoor alleen de dipool overbleef. De antenne aan de andere kant was wel van een iets ander kaliber:

Last_antenna_008

Je kunt je zelfs afvragen of ze met zo'n antenne niet gewoon vanuit Duitsland rechtstreeks verbinding hebben gemaakt met Engeland, maar het zal wel gecontroleerd via de maan verlopen zijn. De gain zal niet onderdoen voor een forse schotel (33,7dB)…