Site wijzigingen

Site wijzigingen

We blijven knutselen. Oplettende bezoekers zullen al wel opgemerkt hebben dat er aan de linkerkant in de menubalk weer een en ander veranderd is. Er is een onderverdeling gemaakt in menu items, waardoor de site wat meer intuitief en gebruikersvriendelijker zou moeten worden.

 

Het hoofdmenu is opgeschoond: "overige" zaken zoals Blog, Contact Us en de Links zijn naar het voormalige "Other menu" verhuisd die voor de gelegenheid maar gelijk van een Nederlandse naam ("Overig") is voorzien. De laatste twee items stonden sowieso al in de top menu balk.

Er is een nieuw menusegment "Ham info" toegevoegd, waarin de directe links naar Agentschap Telecom, Veron en VRZA zijn opgenomen, alsmede de link naar de repeater live-audio stream en het DX cluster.

Nieuw is de knop "MUF map" die een near-time overzicht geeft van MUFs over een gewenst pad, plus nog veel meer info zoals storing door solar flares, locatie van aurora zones, de plaats van de zon en de locatie van de grayline. Handig hulpmiddel voor de DX-er!

Nieuw is ook de knop naar de Tropo voorspellingen, waarmee met 1 druk op de knop de 5 kaarten opgeroepen kunnen worden met een overzicht van de Tropo verwachtingen. Een waardevol hulpmiddel voor de VHF/UHF enthousiast!

Hiermee hoop ik de boel wat overzichtelijker gemaakt te hebben, en – Ben, PA0BDW -, de mede-amateurs wat extra gereedschap aangereikt te hebben om de DX verwachtingen over bepaalde paden te kunnen bepalen voor zowel HF (MUF map) als VHF/UHF (Tropo voorspelling).

Uw mening kunt U kwijt in de comments…