Lanceer je eigen satelliet

CubeSat

CubesatLanceer je eigen satelliet

Naast alle andere persoonlijke gadgets waar we over kunnen beschikken zijn we nu aangeland in de Eeuw van de Persoonlijke Satelliet met de introductie van Interorbital’s TubeSat Personal Satellite (PS) Kit.

 

De nieuwe IOS TubeSat Personal Satellite Kit is het goedkope alternatief voor de CubeSat. Hij weegt slechts driekwart  (0.75-kg) van een CubeSat en heeft ook een evenredig kleiner volume, maar biedt desondanks nog voldoende ruimte voor de meeste experimenten en functies.

Maar het beste van alles is dat in de prijs van een TubeSat kit tevens de kosten van de lancering in een lage baan om de aarde aan boord van een IOS NEPTUNE 30 raket begrepen is.

Omdat de TubeSats in een lage baan om de aarde geplaatst worden op 310 kilometer boven het aardoppervlak, neemt de hoogte automatisch gestaag af en dragen ze dientengevolge niet bij aan de opbouw van het ruimte-puin zoals andere satellieten. Na een paar weken om de aarde gecirkeld te hebben komen ze veilig binnen de invloed van de atmosfeer waar ze uiteindelijk opbranden. TubeSats zijn baan-vriendelijk ontworpen. 

Men verwacht met de lanceringen te beginnen in het vierde kwartaal van 2010. De totale prijs van een TubeSat Kit inclusief lancering in een baan om de aarde is $8,000! Omgerekend naar de koers van vandaag is dat €5193.

Lees er meer over op de Space Fellowship website .