Nieuws van Hilberling

PT-8000

PT-8000Nieuws van Hilberling

Gaat het er dan toch van komen? Na alle perikelen omtrent de release van het paradepaardje van het Duitse high-end merk Hilberling wordt nu aangekondigd dat de lang verwachte PT-8000 er dan nu toch echt gaat komen.

 

Bij de 20e verjaardag van Hilberling op 1 juni 2008 werd nog de eerste pre-productie PT-8000 aan de Duitse amateurvereniging DARC geschonken . Het had de start moeten worden voor de serieproductie van dit apparaat, maar het liep allemaal even anders.

Op 25 juli 2008, nog geen 2 maanden later, kwam het bericht naar buiten dat de productie alweer gestaakt werd. De almaar wijzigende eisen van de Europese gemeenschap in combinatie met de logistieke problemen die het hebben van vele toeleveranciers met zich meebrengt, maakte dat het apparaat niet meer tegen acceptabele kosten geleverd kon worden. Exit PT-8000.

Maar in juli van dit jaar kwam het bericht dat de samenwerking gezocht was met het – eveneens Duitse – Telefunken-Racoms , een communicatietak van Telefunken die vooral voor defensie, de overheid en andere professionele segmenten produceert. De verwachting was toen dat de PT-8000 eind dit jaar weer op de markt zou komen.

Dat is dus iets later geworden, maar hij komt er wél. Het laatste nieuws is dat de gloednieuwe PT-8000 op de Ham-radio 2010 gepresenteerd wordt en vanaf dat moment ook leverbaar is. Nog even geduld dus, hij komt eraan!

 

Eén gedachte over “Nieuws van Hilberling”

Reacties zijn gesloten.