Presentatie Philips/NatLab

Presentatie Philips/NatLab

 

Op zijn website http://www.dos4ever.com/SAFE/SAFE.html  heeft Ronald Dekker een mooie presentatie geplaatst met als titel: “Het belang van een noodlanding van een Duits watervliegtuig in 1917 voor de vroege ontwikkeling van Philips Research”. Ronald neemt je mee via radiopioniers als Heinrich Hertz, Marconi, Lee de Forest, Idzerda en kapitein de Blauw naar de ontwikkelingen in de vroege jaren van Philips en het NatLab.

Het verhaal is voor zendamateurs en radiohobbyisten erg interessant omdat veel zaken in het verhaal van Ronald met de radiohobby te maken hebben (transatlantische radioverbinding van Marconi, coherers, het eerste Philips radiotoestel /de 2501, mechanische zenders, de uitzendingen van Idzerda uit Den Haag, ontwikkeling van triode, pentode en miniwatt).

De presentatie is in het Engels en bevat fraai (vaak zwart/wit) fotomateriaal.