NASA bevestigt dat afval van het ISS huis in Florida trof

ISSNASA heeft de beweringen bevestigd van een huiseigenaar in Florida die zei dat zijn huis werd getroffen door puin van het Internationale Ruimtestation dat oude batterijen had weggegooid.

 

Het ruimteagentschap kwam tot die conclusie nadat het de resten had onderzocht in het Kennedy Space Center, waar het naartoe was gebracht nadat de schade op 8 maart was ontdekt. Volgens verschillende nieuwsberichten was de huiseigenaar op dat moment niet thuis, maar ontdekte hij bij thuiskomst dat een deel van het plafond en de vloer beschadigd waren.

Niemand werd gewond gemeld.

(Wel interessant dat wij geacht te worden onze batterijen naar het milieudepot te brengen en men aan boord van het ISS denkt dat het wel OK is om batterijen gewoon overboord te gooien, in de kennelijke hoop dat het wel zal verbranden in de atmosfeer -red)