Hytera Communications verbannen van wereldwijde verkoop

Ook een nutteloze portoEr is een nieuwe fase ontstaan in een lang sluimerend patentgeschil tussen Motorola en Hytera.

 

Een Amerikaanse federale rechtbank in het noordelijke district van Illinois heeft Hytera Communications, een grote leverancier van portofoons, verboden zijn radio’s te verkopen, distribueren of importeren [quote] “tot nader order”, [endquote] waarbij het bedrijf een dagelijkse boete van $ 1 miljoen aan de rechtbank moet betalen als ze zich niet hieraan houden.

Hoewel het bedrijf handelde in overeenstemming met het bevel van de Amerikaanse rechtbank, kondigde Hytera los daarvan aan dat het zijn eigen tegenvorderingen tegen het in Illinois gevestigde Motorola, die het bij een rechtbank in Shenzhen had ingediend, introk. Hytera heeft beweringen ontkend dat zijn radio’s uit de H-serie inbreuk hebben gemaakt op het handelsmerk en auteursrecht van Motorola.

Het bevel van de Amerikaanse rechtbank om de wereldwijde verkoop van de radio’s te verbieden kwam precies op het moment dat Hytera zich voorbereidde op een show op ISC West, een grote veiligheidsconferentie die op 9 april in Las Vegas, Nevada wordt gehouden.