NASA identificeert defecte geheugenchip in Voyager

voyagerreverseWetenschappers bij NASA hebben een beschadigde geheugenchip geïdentificeerd die de uitzendingen van de Voyager 1 onleesbaar maakte.

 

 

NASA-ingenieurs zijn ervan overtuigd dat ze de bron hebben getraceerd van de verminkte gegevens die afkomstig waren van de ruimtesonde Voyager 1. Volgens de NASA-website bleek van een van de boordcomputers het geheugen beschadigd en dat één chip binnen het Flight Data Subsystem faalde, waardoor dit gebeurde. Sinds november zijn alle wetenschappelijke en technische gegevens die naar de aarde zijn verzonden verminkt. Ingenieurs konden het kleine percentage beschadigde gegevens naar die ene geheugenchip herleiden.

Of de defecte chip nu het resultaat was van slijtage na 47 jaar vliegen – of iets anders – NASA-ingenieurs hebben nu goede hoop dat ze een alternatieve methode kunnen bedenken om de Voyager 1 aan het werk te houden.