Slow Scan TV via LED licht

T_Teleskop

T_TeleskopOp woensdag in de nacht van 4 op 5 september hebben Richard Hanes G0RPH en Barry Chambers G8AGN geprobeerd om SSTV via rood licht te versturen over een afstand van 66km van High Bradfield naar Manton.

 

 

 Het zicht was slecht met duidelijke fluctuaties wat beter werd naarmate het donkerder werd. Desalniettemin werden hun lichten ontvangen zodra ze ingeschakeld werden, en de eerste morsesignalen werden gevolgd door spraakverkeer over en weer.

Vervolgens werd omgeschakeld naar SSTV. Richard kreeg goede signalen van Barry maar was niet in staat wat terug te sturen als gevolg van problemem met de geluidskaart van de computer. Bij eerdere testen op de werkbank was alles probleemloos verlopen!!

Deze test laat maar weer eens zien hoe effectiefde phlatlight LEDs zijn bij het overbrengen van signalen als het zicht slecht is.

Waarschijnlijk was dit de eerste SSTV test in het Nanogolfgebied in Engeland.

Onderstaande video toont Barry G8AGN/P aan zijn kant van het 66 km lange pad van Bradfield, IO93FK, naar G0RPH/P in Manton in Lincolnshire.

 

UK Nanowaves Yahoo Group
http://groups.yahoo.com/group/uknanowaves/