Tokyo Hy-Power failliet

Japanse vlag

Japanse vlagHet Japanse amateur radio bedrijf Tokyo Hy-Power, bekend om zijn hoog vermogen lineairs voor HF en VHF, is faiiliet

 

 

 

Tokyo Hy-Power Laboratory werd in 1975 opgericht door Nobuki Wakabayashi JA1DJW in de prefectuur Saitama vlak bij Tokyo, Japan. De eerste producten waren antenne couplers voor de HF banden zoals de HC-500 en HC-2500.

In 1977 begon Tokyo Hy-Power Labs, Inc. formeel met het ontwikkelen en fabriceren van lineaire versterkers, antennetuners, etc. voor radio amateurs. Een van hun eerste producten, de HL-4000 lineair die 8877/3CX1500A7 EIMAC buizen gebruikte, was de eerste echte HF band hoogvermogen lineair van zijn soort in Japan.

Naarmate HF mobielen populairder werd, ontwikkelden ze volledig getransistoriseerde breedband lineairs voor mobiele toepassingen zoals de HL-200B en HL-400B.

In 1984 begonnen ze met het produceren van HF vermogensapparatuur voor de industriële markt. Ze ontwikkelden HF schakeltechnieken voor vermogenstoepassingen in de 13.560 MHz HF band maar ook andere industriële producten zoals hoogvermogen puls- en breedband versterkers. 

Afgelopen jaren ontwikkelden ze nog 3 kW VHF HF vermogensgeneratoren in combinatie met snelle aanpassingsunits zoals die in de halfgeleider fabrieken voor geavanceerde LSI chips gebruikt worden.

De Japanse website is inmiddels op zwart, maar de Engelse site is nog te lezen op
http://www.tokyohypower.com/