Arduino CW decoder project

cw key - who needs a mike

cw key - who needs a mikeDan Trudgian M0TGN schrijft de laatste tijd uitgebreid op zijn blog over zijn laatste project, een Arduino Morse decoder.

 

 

Zijn doel was een project te creëren dat inspiratie op zou leveren voor jonge, in elektronica geïnteresseerde studenten die wellicht ook interesse hebben in radio – (in het bijzonder Morse code), wat programmeer ervaring hebben en wat ervaring hebben met het bouwen van dingen.

Hij gebruikt een zeer eenvoudige enkeltoons-detector interface tussen zijn radio en het Arduino microcontroller board.

Enkeltoons-detector werden in Engeland rond 1980 populair en werden voor zowel RTTY als CW gebruikt. De in Engeland geproduceerde IGADUMA terminal is zo'n voorbeeld. De schakeling die Dan gebruikt is gebaseerd op zo'n ontwerp dat ooit in het blad QST verschenen is, en heeft maar een paar componenten nodig.

Dan's blog vind je op http://www.m0tgn.com/