Smartphone opladen bij kaarslicht

opladen+bij+kaarslicht+stowerStroom is niet in alle delen van de wereld beschikbaar. Ook zonder stroom is het echter mogelijk energie op te wekken. Het Amerikaanse bedrijf Stower heeft een smartphone-oplader ontwikkeld op basis van het oeroude principe van warmte-energie.

 

 

De oplader lijkt op een campinggasbrander. Onderin dient een kaars geplaatst te worden en het bakje er boven met water gevuld. Zodra de kaars wordt aangestoken, wordt er energie overgedragen van het hete naar het koude voorwerp. Een slimme schakeling zorgt er vervolgens voor dat de energie wordt omgezet naar de stroomvereisten van de smartphone.

“De manier waarop thermo-elektrische generatoren werken is dat je een hete en koude plaat hebt en dat je deze generatoren samenbrengt. Vanwege het verschil in temperatuur wordt warmte-energie overgedragen van de hete naar de koude kant”, zo legt Andrew Burns mede-oprichter van Stower uit.

Stower biedt zijn kaars oplader aan via Kickstarter. Het bedrijf heeft met nog 30 dagen te gaan al ruim $27.000 van de beoogde $30.000 opgehaald.

opladen+bij+kaarslicht+stower