Kerstboom IJsselstein gaat weer aan

GerbrandytorenIeder jaar is het wel weer een beetje doet-ie het of doet-ie het niet, maar tot nu toe doet-ie het meestal wel en ook dit jaar is dat het geval: de lampjes zijn alweer opgehangen en binnenkort is hij weer van veraf te zien: de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein.

 

Lees verder “Kerstboom IJsselstein gaat weer aan”

Radiostation Kerstman weer actief in december

Santa radioSanta’s eigen amateurradiostation OH9SCL is actief sinds december 1986 en is actief in Fins Lapland bij de poolcirkel. Het noorden van het land staat bekend als het land van de kerstman, zoals in Finland al van jongs af aan wordt verteld.

Lees verder “Radiostation Kerstman weer actief in december”

Duitse wet antennevriendelijker

zendmastEen voorgestelde wijziging in de bouwvoorschriften in een deel van Duitsland zal naar verwachting hogere antennemasten mogelijk maken zonder dat daarvoor toestemming nodig is. Bijvoorbeeld in dezelfde staat waar Ham Radio Friedrichshafen, Europa’s grootste amateurfestival, elk jaar plaatsvindt.

Lees verder “Duitse wet antennevriendelijker”

Kortegolfreus WTWW gestopt met uitzendingen

TX2Kortegolffans over de hele wereld waren teleurgesteld toen ze op 9 november in de uitzending van WTWW-radio hoorden dat het de laatste uitzending via de ether was, met plannen om in plaats daarvan door te gaan met het aanbieden van programma’s via internet.

Lees verder “Kortegolfreus WTWW gestopt met uitzendingen”

Transatlantic Centenary Tests

RSGB_Logo1400pixIn het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw ontstond de internationale amateurradio. Een reeks belangrijke mijlpalen heeft ertoe geleid dat er in een periode van zo’n vijf jaar eerst nog geen enkele amateuruitzending ooit op een ander continent was gehoord, tot intercontinentale tweerichtingscommunicatie die gemeengoed werd.

Lees verder “Transatlantic Centenary Tests”