Speciale Belgische calls tijdens tweede lockdown

BIPTDoor de recente strengere COVID-19-maatregelen zullen veel radioamateurs het grootste deel van de volgende weken weer thuis moeten doorbrengen. Velen zijn verplicht om te telewerken. Telewerken wordt voor meerdere medewerkers zeker de nieuwe standaard. COVID-19 heeft het telewerken voor bijna alle bedrijven versneld.

Lees “Speciale Belgische calls tijdens tweede lockdown” verder

40MHz in Engeland onwaarschijnlijk

COMREG logoOp het blog van EI7GL staat te lezen dat op een informele vraag aan het Engelse AT, Ofcom, deze instelling aan de Engelse amateurvereniging the Royal Society of Great Britain (RSGB) heeft laten weten dat een toewijzing voor de 40 MHz band aan radio amateurs in de nabije toekomst niet waarschijnlijk is.

Lees “40MHz in Engeland onwaarschijnlijk” verder

SSTV uitzendingen vanuit het ISS

ARISS-logoRodolfo Parisio, IW2BSF, meldt dat er momenteel weer een Slow-Scan Televisie (SSTV) uitzending vanuit het International Space Station gepland staat, dat begint op dinsdag 1 december om 12:30 UTC (13:30 onze tijd) en eindigt om 18:25 UTC (19:25 onze tijd), en nog een op woensdag 2 december beginnend om 11:50 UTC (12:50 onze tijd) en eindigend om 18:25 UTC (19:25 onze tijd).

Lees “SSTV uitzendingen vanuit het ISS” verder

Zonnecyclus 25 kon wel eens tot een van de sterkste ooit gaan behoren

Yep, flareWut? Eerst gaan lopen rondbazuinen dat de volgende zonnecyclus tot wel 50% lagere activiteit kan gaan vertonen en dat het de zwakste in 200 jaar wordt, en nu het tegendeel gaan beweren. Maar ze doen het wel.

Lees “Zonnecyclus 25 kon wel eens tot een van de sterkste ooit gaan behoren” verder