Laser-ATV record verbroken

Testbeeld

TestbeeldLaser-ATV record verbroken

Op maandag 22 januari is het reeds lang bestaande afstandsrecord voor Laser-ATV verbroken. Tom, DL9OBD, en Wilfried, DJ1WF, verzonden omstreeks 21.30 MET vanuit Elm in de buurt van de plaats Abbenrode ruisvrije televisiebeelden met geluid via Laser naar DB0TVH over een afstand van 70 km Line-of-sight. 

Dat leverde spectaculaire beelden op. Bij een temperatuur van 5 graden onder nul richtten zij met telescoopvizieren de lasers.

Lasers

Een van de foto's die gemaakt zijn, met de laserbundels goed zichtbaar. Het kleine lichtpunt naast het punt dat gemarkeerd is als DB0TVH is de voormalige zendtoren van de stad Hannover, waar nu alleen maar een lichtreclame op staat. Deze diende als baken voor het uitrichten van de lasers.

Voor het volledige verhaal (in het duits) zie de homepage van dw1jf