Ross Revenge misschien naar Schotland

Caroline

CarolineRoss Revenge misschien naar Schotland

De oudere jongeren onder ons herinneren zich nog wel dat de Ross Revenge het schip was van waar Radio Caroline uitzond. Een Schots commercieel radiostation heeft voorgesteld het schip van zijn tijdelijke basis aan de Thames te verplaatsen naar de kust van het plaatsje Leith.

Het station, Leith FM, in de buurt van Edinburgh, wil het schip gaan gebruiken bij hun studio's. Ze denken tevens dat het initiatief, wat een slordige 75.000 Euro kost, een stimulans zal zijn voor het toerisme in Leith.

Radio Caroline werd bekend in de 60-er jaren toen ze uitzonden van een schip dat in internationale wateren aan de zuid-oost kant van Engeland lag. Hoewel ze gedurende het grootste deel van hun bestaan niet over een zendmachtiging beschikten (sterker nog: als piraat beschouwd werden), hadden ze een grote aanhang in de UK. Het was het eerste radiostation dat zich niet op land bevond dat de hele dag in het Engels uitzond.

Ondanks diverse tegenslagen zoals het verlies van een van de schepen in een storm, en de schipbreuk van een ander, plus de inbeslagname van twee andere schepen door de autoriteiten, bestaat het station al meer dan 40 jaar.

Tegenwoordig zit Radio Caroline aan land, en zendt uit via satellieten.