Onweerdetector deel IV

onweer

onweerOnweerdetector deel IV

Er komt maar geen einde aan het succes van de onweerdetector. Deze keer de uitvoering zoals deze door Hugo, PA2HW is gebouwd. Met een aantal bruikbare tips en opmerkingen.

 

Hugo heeft een print gemaakt voor de detector, waardoor het geheel er professioneel uitziet. Hij heeft niet de meter ingebouwd. In de originele schakeling zit er een behoorlijke geheugenwerking in de meter, waardoor deze met een paar stoorpulsen in de hoek staat en daar dan geruime tijd blijft staan. In een stedelijke omgeving zijn die pulsen er altijd wel en dus had de meter voor Hugo geen toegevoegde waarde.

kastje

Verder constateerde Hugo dat bij ingeschakelde luidspreker het geheel behoorlijk wat stroom trekt: om en nabij de 100mA. Daarmee trek je een blokbatterij binnen een paar uur leeg. Ik hoorde dat soort geluiden niet van Nico. Exemplarisch? Als ik mijn versie af heb, zal ik er eens naar kijken en ik kom er zeker nog op terug.

Detail

Zoals te zien is, heeft Hugo de detector met een felle LED uitgevoerd. Dan heb je geen luidspreker meer nodig HI.

Kastje

Het geheel is in een fraai kastje gebouwd, en daarmee ziet het eindprodukt er weer goed uit. Weer iemand die op tijd weet wanneer het onweer eraan komt. Oh ja, had ik al gezegd dat alle foto's te vergroten zijn door erop te klikken?

Vooraanzicht

En de laatste, met het vooraanzicht. Wie is de volgende?