Goed nieuws uit Bangladesh

BARL

BARLGoed nieuws uit Bangladesh

De Bangladese versie van het AT, de Bangladesh Telecommunication Regulatory Commission – BTRC is na een lange periode van 4 jaar weer begonnen met het afnemen van Radio Amateur examens. Het tweede examen was op 27 november 2008.

 

Het examen werd afgenomen door een Computer Based Testing (CBT) System, dus helemaal op de computer. In het totaal werden 35 vragen van het type kies-het-beste-antwoord gepresenteerd. Er was een minimum van 18 correcte antwoorden nodig om te slagen. Voor de 35 vragen kreeg men 1 uur om ze te beantwoorden.

Het goede nieuws is dat in het totaal 84 kandidaten meededen aan het examen en daarvan slaagden er 62. Dat is heel goed nieuws voor de S21 amateurs, waarmee na een lange periode het systeem weer op gang gekomen is.

Zoals je misschien weet is de instantie die in Bangladesh de amateur examens afneemt in 2004 gestopt met examineren en het uitgeven van machtigingen aan radio enthousiastelingen. Na continu lobbyen gedurende de afgelopen vier jaar is het bestuursleden van de Bangladesh Amateur Radio League – BARL gelukt om de bezorgde autoriteiten te overuigen van het belang van amateurradio in een land dat regelmatig geteisterd wordt door natuurrampen zoals overstromingen en tornado's.

Drie bestuursleden van de BARL, S21RB (Engr. Belayet Robin), S21VA (Dr. Zahid Shipon) en S21SH (Saiful Huda) hadden een zeer vruchtbare ontmoeting met de Bangladesh Telecommunications Regulatory Commission – BTRC op 21 juli 2008 .

Naast de voorzitter van de Bangladesh Telecommunication Regulatory Commission – BTRC, Generaal-Majoor bd. Manzurul Alam waren waren bijna alle belangrijke bobo's, geleerden en techische experts van de autoriteiten aanwezig bij de bijeenkomst.

Na de bijeenkomst zijn er nu veranderingen zichtbaar en momenteel zijn we goed op dreef en hebben we ons doel bereikt. Hopelijk stopt het systeem van examineren nu nooit meer.

73,

Belayet Robin – S21RB

General Secretary
Bangladesh Amateur Radio League – BARL