Award aanvragen geweigerd vanwege EI PSK

irts

irtsAward aanvragen geweigerd vanwege EI PSK

Diverse aanvragen voor het (worked Wales, Ireland, Scotland and England) award zijn recent geweigerd omdat onder de ingediende QSO's verbindingen met EI stations zaten met PSK op 30 meter – en de Ierse voorschriften staan alleen morse op deze band toe.

 

Dáithí GI7OMY, die de award manager is voor de 30 meter digital group voor WISE (worked Wales, Ireland, Scotland and England) wijst erop dat hij diverse aanvragen heeft moeten weigeren omdat een van de QSO's die deel uitmaakte van de aanvraag een Iers station liet zien dat met PSK op 30 meter gewerkt had, omdat de Ierse voorschriften alleen Morse toestaan in de 30 meter band.

Hoewel volgens het IARU bandplan "digimodes" toegestaan zijn van 10140 tot 10150, staan de Ierse regels in dat land het experimenteerders niet toe om digimodes op die band te gebruiken. De Ierse amateurvereniging Irish Radio Transmitters Society is van plan om aan de Ierse versie van het AT, ComReg, te vragen of de beperkingen voor Ierse stations werkelijk gehandhaafd moeten blijven, gezien de aanbevelingen in het bandplan, maar de vereniging zegt daar tevens bij dat zolang die toestemming er niet is, Ierse amateurs zich tot CW moeten beperken op 30m.

Wees dus gewaarschuwd: een Iers station met digimode op 30m is dus met de huidige voorschriften in overtreding en telt als zodanig niet mee voor award aanvragen.