Morse streeft phone voorbij in CQ WW contest

morsekey

morsekeyMorse streeft phone voorbij in CQ WW contest

Ondanks de slechte condities zijn er meer dan 10.000 logs ingestuurd voor de running CQ World Wide DX Contest van 2008. Dat meldde contest directeur Bob Cox, K3EST, die zegt dat dit een nieuw record is voor deze contest.

 

Maar hier is de echte verrassing voor diegenen die dachten dat morse stervende of al dood is: Cox laat weten dat het aantal CW logs voor het eerst in 20 jaar het aantal phone logs voorbijgestreefd is. In het totaal zijn er 5013 SSB logs ingediend tegen 5272 CW logs.

De SSB uitslagen van de 2008 CQWW Contest zullen gepubliceerd worden in de  augustus 2009 uitgave van CQ magazine en de CW uitslagen in het september nummer.

Reden te meer om straks mee te doen met het CW keyer/decoder project Wink