Versie 2.0 van WSPR beschikbaar

wspr logo

wspr-logoVersie 2.0 van WSPR beschikbaar

Joe Taylor K1JT heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Weak Signal Propagation Reporter software, afgekort WSPR.

 

WSPR (uitgesproken als "whisper") is de afkorting van "Weak Signal Propagation Reporter." Dit programma is ontworpen voor het uitzenden en ontvangen van signalen met laag vermogen om op die manier de propagatie-paden te testen op de MF en HF banden. Gebruikers met internet toegang kunnen de resultaten real-time volgen op WSPRnet.

WSPR 2.0 brengt een aantal nieuwe features waaronder een gebruikersvriendelijk setup scherm met drop-down selectie van audio apparaten en parameters om de set te besturen, ondersteuning van samengestelde calls, betere selectie van de tijdinstellingen voor het zenden en een Tune knop.

Een nieuw uitgebreid setup scherm biedt de mogelijkheid tot CW identificatie en gereedschappen voor het caliberen van de frequentie plus automatische frequentie correctie voor je set.

De volledige details zijn na te lezen in de WSPR 2.0 User's Guide, die je nodig hebt om de nieuwe mogelijkheden te kunnen gebruiken.

En voor het eerst is er een binary installatie package beschikbaar voor Ubuntu Linux (versies 8.10 en later), Debian 5.03, en andere Debian-gebaseerde 32-bit Linux distributies.

WSPR 2.0 kan je downloaden van:
http://physics.princeton.edu/pulsar/K1JT/wspr.html

WSPRnet:
http://wsprnet.org/