Echolink voor iPod/iPhone

Echolink

echolinkEcholink voor iPod/iPhone

Het kon natuurlijk niet uitblijven: voor de die-hard iPhone gebruikers is er nu een Echolink-app beschikbaar waarmee je met je iPhone (of zelfs iPod!) gebruik kunt maken van Echolink. Volg nu PI3RAZ overal ter wereld…

 

Echolink voor de iPhone is software voor op een iPhone of een iPod. Als je een van deze apparaten bezit en je bent een geregistreerde gebruiker van EchoLink, kun je bijna overal waar een draadloos netwerk (WiFi) beschikbaar is, ook toegang krijgen tot EchoLink. Als je een iPhone hebt, kan je tevens toegang via het mobiele telefoon-netwerk (3G of EDGE) krijgen op EchoLink. EchoLink is gratis voor de iPhone beschikbaar via Apple's App Store .

De app is uiteraard wat beperkter met zijn mogelijkheden ten opzichte van een volledige Windows versie, maar kan de meest voorkomende functies uitvoeren zoals weergave van de beschikbare echolink nodes, verbindingen opzetten en verbreken en het versturen en ontvangen van spraak.

Voor de iPod is daarvoor een headset nodig met microfoon. De iPhone heeft die uiteraard al ingebouwd.

Overigens werkt de iPhone Echolink app ook met Bluetooth headsets die met de iPhone werken. Dus handsfree via de repeater werken in de auto is daarmee ook gerealiseerd HI.

Is er geen wireless netwerk, dan kan je ook via HSDPA, UMTS, Edge of wat je voor data verbinding op je iPhone hebt, werken. Je kunt dan beter UDP als netwerkprotocol kiezen omdat dat beter tegen packet loss kan dan TCP. Overigens moet voor gebruik op een draadloos netwerk via een router met NAT de UDP poorten 5198 en 5199 door je router doorgezet worden naar je iPhone.