Nieuwe SOTA’s in Roemenië

sotalogo

sotalogoNieuwe SOTA's in Roemenië

Steeds meer landen sluiten zich aan bij het SOTA project (Summits On The Air, ofwel het activeren van bergtoppen). Ook Roemenië treedt nu toe tot de SOTA organisatie: vanaf 1 april 2010 worden de eerste summits aktief!

 

Bij SOTA bestaan er Chasers (letterlijk: jagers; degenen die de bergtoppen proberen te werken/horen) en de Activators (de idioten die onder soms erbarmelijke omstandigheden een berg opklimmen om verbindingen te gaan maken). Ook in Nederland hebben we 4 bij de SOTA geregistreerde bergtoppen (…) maar dat mag natuurlijk geen naam hebben…

Voor het lanceren van de Roemeense SOTA's is een website in de lucht met Google-vertaling.

De aangekondigde activering van de YO summits zal zowel in het Roemeens als in het Engels plaatsvinden.

Meer info op: http://sota-romania.blogspot.com