ScannerLive software scanner

vintage scanner

vintage scannerScannerLive software scanner

Voor de scannerluisteraars is er een mooi stukje software beschikbaar gekomen waarmee oude tijden van weleer herleven. Maar nu op de computer.

Door het beschikbaar komen van audiostreams op het internet van allerlei interessante bronnen (waaronder de live feed van PI3RAZ) wordt het moeilijk kiezen tussen waar je naar wilt luisteren. ScannerLive geeft je de mogelijkheid om de audiostreams in banks onder te brengen (max 10 streams per bank). Met maximaal 10 banks kan je dus 100 interessante audio-feeds "scannen". Plus allerlei mogelijkheden zoals priority channels, de mogelijkheid om een feed links, rechts danwel in stereo weer te geven etc. etc. Een leuk gadget voor wie niets wil missen.

De software is beschikbaar voor 32 en 64-bits Windows (helaas nog geen Mac versie beschikbaar). De trial versie doet het 30 minuten en daarmee kan je niets opslaan. Genoeg om te testen. Een licentie kost $20 en dat is met de koers van vandaag €13,54.

De site met informatie, handleiding en download is hier te vinden.