Repeater App voor Android

iarl-app

iarl-appIn de categorie Beter goed gejat dan slecht verzonnen: een nieuwe repeater app voor Android toestellen. En dat is meteen ook een nadeel: de app is niet beschikbaar voor iPhone of iPad/iPod, in tegenstelling tot het al veel langer beschikbare rfinder .

 

 

 

Apparaten die gebruik maken van het Android besturingssysteem kunnen van af heden de eerste versie van de IARL Repeater app downloaden. Deze app is volledig gratis voor Android gebruikers te gebruiken.

De map view optie werkte nog niet optimaal in de eerste versie. Maar de Carview daar in tegen doe exact wat de bedoeling is. En, indien een kompas in het apparaat is ingebouwd, toont de app ook de richting aan waar de repeater staat.

De app staat in de Google store of is via deze link te vinden: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.iarl

Aangezien er ook repeaters uit het buitenland in staan is deze app ideaal voor op vakantie.
De website van IARL is ook te benaderen via http://repeater.nl. Hier is nog meer info over de repeaters te vinden.

De vraag is natuurlijk hoe actueel de database is waar gebruik van gemaakt wordt. Na de lancering van rfinder heeft het ook wel even geduurd voordat de database voldoende gevuld en actueel was om er gemak van te hebben. Desalniettemin: heb je een Android toestel, probeer het eens uit. Het is gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten.