Plan voor Europees telecomnetwerk

Antennemast

AntennemastVerschillende grote Europese telecombedrijven, zoals Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia en Telefonica, zijn in gesprek over de mogelijkheden voor de lancering van één Europees telecomnetwerk.

 

 

 

Dit netwerk, waarvan het plan werd aangedragen door eurocommissaris van mededinging Joaquin Alamunia, moet de concurrentie aangaan met gratis diensten zoals Facebook, Google en Whatsapp. Door de netwerken onderling te delen, kunnen de kosten verlaagd worden. Door de hoeveelheid technische en financiële obstakels zal de realisatie echter nog tientallen jaren duren, aldus betrokken deskundigen.

Vorige maand maakte de Benelux-Unie ook bekend onderzoek te gaan doen naar één telecommarkt, wat gunstig is voor mensen in de grensstreken.

Hieruit blijkt maar weer dat telecombedrijven niet snappen hoe de markt tegenwoordig werkt. Over tientallen jaren ligt het landschap er gegarandeerd weer heel anders bij en bestaan Facebook en Whatsapp misschien allang niet meer en zijn vervangen door wat anders. Regel het in een paar maanden, of doe het niet. Denk aan Whatsapp dat in 1 jaar tijd het SMS-verkeer met 90% reduceerde. Tientallen jaren op een idee broeden is zooooo kansloos…