Xenon flits reboots Raspberry Pi 2

Raspberry

RaspberryHet blijkt dat de laatste versie van de Raspberry Pi mini computer cameravrees heeft. De Raspberry Pi 2 houdt niet van het intense licht van een Xenon camera flitser en kan rebooten als hij er aan blootgesteld wordt.

 

Het probleem is een gevolg van het foto-elektrisch effect. Raspberry Pi ontwikkelaar Eben Upton gaf toe aan de BBC dat hij zich er niet van bewust was dat de Raspberry Pi 2 gevoelig is voor flitsers, maar dat hij zich er ook nit erg druk over maakte. Eigenlijk vond hij het wel een onbedoeld leerzaam effect en een interessante demonstratie van het foto-elektrisch effect. Radio amateur Peter Onion, G0DZB ontdekte dat de Raspberry Pi 2 reboot als hij gefotografeerd wordt met een Xenon flitser. De reden schijnt te zijn dat een van de chips aan boord niet bestand is tegen licht. De eenvoudige oplossing is natuurlijk de chip even af te lakken met bijvoorbeeld Blu Tak. Maar je kunt het ook zo laten om de Raspberry op afstand te rebooten šŸ™‚