HRD bant kritische amateurs

HRD

HRDOei oei oei. Stront in de ventilator. In het Engelse blad The Register duikt een verhaal op van een amateur waarvan zijn Ham Radio Deluxe licentie werd ingetrokken omdat hij zich kritisch had uitgelaten over de software. Hij werd gechanteerd met de mededeling dat zijn key weer enabled zou worden als hij zijn negatieve recentie in zou trekken. En dat is natuurlijk pure chantage…

 

 

En sinds dat verhaal gepubliceerd werd, meldden zich nog meer lezers van The Register waaruit blijkt dat het geen incident was en dat er nog meer gebruikers zijn waarvan de licentie key werd geblacklist omdat ze openlijk kritiek hadden op het bedrijf. En als ze je key blacklisten, werkt je software niet meer. Waar je wél voor betaald hebt.

Er lijkt een beerput open te gaan: ook blocks van de facebook pagina van Ham Radio Deluxe lijken voor te komen. Gelukkig gebruik ik het niet, dus kan ik dit rustig schrijven. Zorgelijk is het wel: een firma die je chanteert met je eigen betaalde licentie om een negatieve recentie weg te krijgen.

Het hele verhaal is HIER te lezen.