Stemmen uit het verleden

opachris

opachrisDe uitrol van een reeks bastaard-PA-nullers heeft soms onverwachte gevolgen, getuige onderstaand verhaal dat ik kreeg van Chris PA0OKC.

 

 

 

Mijn opa en mijn vader waren in de oorlog fanatieke zendamateurs met geleende spullen. Mijn opa heeft ook gratis onderdak gekregen in het oranje hotel, gelukkig voor een ander “vergrijp”.

Na de oorlog is mijn opa geridderd voor zijn actieve rol, zelf ben ik daar als jochie bij geweest. Dat maakte veel indruk op mij. Hij sprak er zelf nooit over, mijn vader op latere leeftijd wel. Maar niet veel. Wel was hij zendamateur geworden. Door hem raakte ik ook met het virus besmet .

Nu zat ik gisteren op HF te luisteren en hoorde een call voorbij komen….  Ik zat gelijk rechtop, dat kan niet, dacht ik. Laten we hopen dat ik het verkeerd had. Of misschien een piraat die niet weet wat hij doet, maar het was wel zeer emotioneel voor mij.

Ik begrijp dat PA0 heel interessant staat en dat je daar recht op heb, maar fatsoen daar spreken we niet over toch. Van mij mag iedereen PA0 zijn, maar blijf van de oude calls af aub.

Zelf wil ik vragen of bij het vermelden op de site van PI4RAZ rechts ook niet even de uitgeef datum er bij kan komen zo dat ik kan zien of ik met mijn vader uit het verleden spreek of met zo’n rechthebbende.

opachris

Foto uit 1957 waar mijn opa werd geridderd door de burgemeester van Den Haag

Chris PA0OKC

 

(Naschrift van de redactie: helaas geeft het AT geen informatie meer over de uitgiftedatum van een call. Het is al heel wat dat er weer onderscheid te maken is welke calls wel en niet actief zijn. Het AT lijkt niet over historische informatie te beschikken en daardoor worden oude PA0-calls toch weer opnieuw uitgegeven, zoals we van de week al concludeerden)