AT adviseert gemeenten over uitval telecom

AT-logo

AT-logoHet Agentschap Telecom adviseert gemeentelijke organisaties over grootschalige storingen in ICT, meldt de website Binnenlands bestuur. Als communicatie of computernetwerken uitvallen, heeft dat een grote impact op het bestuur van een gemeente.

 

 

Het AT biedt oefeningen en scenario’s aan. Een van de methoden is om een casus door te spreken of te simuleren in een ‘serious game’  met een groep van 5 tot twaalf ICT-verantwoordelijken. 

De gemeente Eemsmond heeft het AT gevraagd om te helpen met een inventarisatie van ‘telekwetsbaarheid’. De nadruk lag eerst op vervolgschade van aardbevingen in het Groningse gebied. Er kwamen ook andere risico’s aan het licht. Zo heeft de gemeente de wettelijke taak om na overlijden van een burger binnen 72 uur de registers bij te werken. Deze taak kan in de knel komen door ict-problemen.

Ben benieuwd of de beschikbaarheid van radio-amateurs bij uitval van de communicatie door het AT in de adviezen meegenomen wordt…