Ierse omroep stopt met DAB

DABDe Ierse omroeporganisatie RTÉ stopt vandaag, 31 maart, met de uitzending van zijn radioprogramma’s via het Digital Audio Broadcast (DAB) -netwerk. Alle digitale radiodiensten blijven echter beschikbaar op andere platforms.

In een verklaring zei de omroep dat de stap om te stoppen met DAB-uitzendingen werd gedreven door drie belangrijke factoren: het feit dat DAB het minst gebruikte platform in Ierland was; dat RTÉ de enige Ierse omroep is op het DAB-systeem, en om kosten vermijden.

Er wordt een voorlichtingscampagne gehouden om klanten te laten zien hoe ze toegang kunnen blijven houden tot de digitale zenders.

Zoals ik vorige maand al schreef, is het de vraag of DAB het gaat redden. Met alle digitale streamingplatforms die er tegenwoordig zijn, is het concept van DAB inmiddels achterhaald. En RTÉ lijkt haar verlies te nemen wat DAB betreft.