Update over EI2DKH trans-Atlantisch baken

Een andere flut antenneTony EI8JK, beheerder van het EI2DKH 2 meter trans-Atlantische baken dat zich bevindt in Kilcrohane op het Sheep’s Head schiereiland in West Cork, heeft wat wijzigingen in het baken aangekondigd.

Naar aanleiding van wat ontvangenadviezen is de Q65 sub-mode veranderd van A naar C, omdat sub-mode C naar zeggen gevoeliger is voor 144MHz.

Eveneens naar aanleiding van advies, is de luisterfrequentie veranderd van 144.120 naar 144.178 MHz om conflicten met EME operators te voorkomen.

De laatste informatie over het baken is altijd te vinden op de EI2DKH QRZ.com pagina.

Bakens geven je een idee van de condities in een bepaalde richting. Afgelopen maandag 28 juni was b.v. om 21:30 UTC op 10.137,3 MHz het baken IZ3DVW/B met 579 te horen dat meldde met een vermogen van 1W in een dipool antenne te werken. Dat wil zeggen dat de band richting zuid dus behoorlijk open was op 30m. Altijd interessant om dan eens een CQ te proberen.