Lijst met CEPT amateur toewijzingen

DARC logoActueel nu de vakanties weer beginnen (hoewel, waar kan je heen met die Corona kleurenloterij): de Duitse amateurvereniging DARC heeft een lijst gepubliceerd waar je met je CEPT A- of N-licentie terecht kan

De CEPT-licentie is gebaseerd op de basisgedachte dat het werken met een amateurradio tijdens een kort verblijf in een ander land moet kunnen worden uitgevoerd zonder dat je een gastlicentie voor dat land hoeft aan te vragen. Hiervoor zijn er twee CEPT-aanbevelingen, die echter alleen van toepassing zijn in het betreffende land als ze daar in de nationale wetgeving zijn geïmplementeerd.

De CEPT-aanbeveling T/R 61-01 beschrijft de CEPT Radio Amateur-licentie. Het komt overeen met onze A-machtiging. De CEPT-aanbeveling ECC/REC/(05) 06 betreft de CEPT Novice Radio Amateur License (N-machtiging).

De lijst bevat de werkparameters (frequentiebereiken, vermogensklassen, bedrijfsmodi enz.) voor kortstondig gebruik in de betreffende landen.

Download de lijst HIER

Naast de CEPT Class 1 en CEPT Novice hebben veel CEPT-lidstaten ook het equivalent van de CEPT Entry Level-licentie geïmplementeerd die wordt behandeld in ECC-rapport 89 https://docdb.cept.org/Docs/doc98/official/Word/ECCREP089.DOC

Nederland heeft daarvoor geen overeenkomende klasse.