POTA begint met Park Prefix updates

POtAIn een poging om de Parks on the Air (POTA)-database te reorganiseren op een manier die voldoet aan de ISO-normen, is POTA begonnen met het doorvoeren van wijzigingen in de manier waarop parkentiteiten prefixen gebruiken.

Te beginnen met de Verenigde Staten en Puerto Rico, zullen parken die voorheen gecodeerd waren met een K-prefix nu worden vermeld met een US prefix. De Appalachian National Scenic Trail was bijvoorbeeld voorheen K-4556 en is nu US-4556. De komende dagen worden de volgende reeks prefixen bijgewerkt.

Hoewel de wijzigingen vanuit systeemperspectief grotendeels probleemloos zullen verlopen, zullen activators de nieuwe prefixen moeten gebruiken bij het uploaden van logbestanden. Ook logsoftware dat POTA ondersteunt, zal aangepast moeten worden.

Vanuit politiek perspectief hebben de prefix wijzigingen ertoe geleid dat China ervoor heeft gekozen niet langer deel te nemen aan het POTA-programma vanwege de ISO3166-2-standaard die Hong Kong, Macau en Taiwan erkent als top-level entiteiten.