Agressie tegen opsporingsambtenaren illegale zenders neemt toe

etherpiraatInspecteurs van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) hebben met veel agressie te maken tijdens het opsporen van illegale zenders van etherpiraten, schrijft Trouw. De krant maakte een rondgang langs vier landelijke inspectiediensten. Die melden toenemende agressie, intimidatie en bedreiging.

RDI, voorheen Agentschap Telecom, merkt dat er vaker beelden worden gemaakt van inspecteurs met ‘gedetailleerd commentaar’, die op sociale media belanden en de persoonlijke levenssfeer van inspecteurs aantasten.

Om er iets aan te doen krijgen inspecteurs trainingen om weerbaarder te worden. Ook experimenteren inspectiediensten volop met het gebruik van bodycams. Bij RDI loopt een proef sinds maart vorig jaar. “Wij zien dat het een positieve en preventieve werking heeft als een inspecteur aankondigt dat hij de bodycam aanzet”, zegt een woordvoerder.

 

Geef een reactie