Omschakeling van analoge naar digitale ethertelevisie

Omschakeling van analoge naar digitale ethertelevisie

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de omschakeling van analoge ethertelevisie naar digitale ethertelevisie. Minister Van der Hoeven (OCW) en minister Wijn (Economische Zaken) starten per direct een landelijke voorlichtingscampagne.

Deze campagne richt zich op burgers die moeten overschakelen naar een ander manier van televisieontvangst. De ministers hebben besloten de omschakeling te laten plaatsvinden in de nacht van 10 op 11 december 2006. Dat is twee weken later dan eerder bekend is geworden. Mensen die nu analoog televisie ontvangen via een spriet- of een harkantenne, moeten nu dus echt zorgen voor een alternatieve televisieontvangst

 

Via de voorlichtingscampagne krijgen zij informatie over andere manieren waarop zij televisie kunnen ontvangen (via digitale ether, kabel, satelliet en Internet). Alle informatie is te vinden op de website www.signaalopdigitaal.nl.

Daarnaast worden folders verspreid en komen er radiospots en advertenties in dagbladen. Ook Postbus 51 biedt informatie voor de burgers. In samenwerking met belangenverenigingen worden specifieke doelgroepen benaderd zoals recreanten en binnenvaartschippers. In totaal zijn er ongeveer 220.000 Nederlandse huishoudens die televisie kijken via de analoge ether. 74.000 van deze huishoudens zijn afhankelijk van de analoge ether. Overigen kijken analoog in hun vakantiehuisje of op hun tweede toestel.

(Bron: ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)