Lezers waardering ingevoerd

Lezers waardering ingevoerd

Sinds vandaag, 16 februari 2007, is voor de op de website geplaatste artikelen een waarderingssysteem geactiveerd. Doel is om een inzicht te krijgen in hoe de lezers van de website de geplaatste artikelen waarderen. 

Het systeem is eenvoudig: Als U een artikel leest, verschijnt er een waarderingssysteem met 5 balletjes, oplopend van slecht naar uitmuntend. Klik een balletje naar keuze, en druk op "STEM". Als voldoende lezers dit doen, komt er vanzelf een grootste gemene deler van waarderingen uit. Waar het om gaat is om te zien wat voor artikelen de lezers boeit, en wat niet. De enige indicatie die er nu is, is hoe vaak een artikel aangeklikt (en dus in zijn geheel gelezen) is. Maar dat zegt nog niet over wat U bezighoudt.

Natuurlijk zit daar een risico aan. Het misbruiken van "kijkcijfers" zoals dat bij de publieke (maar vooral de commerciele) omroepen gebeurt, kan er toe leiden dat op basis van de waardering alleen nog maar eenheidsworst verschijnt, omdat dat voor een grote groep lekker ligt. Maar misschien bent U wel op zoek naar de krenten in de pap: een diepgaand artikel over moonbouncen, aurora-reflecties of SHF experimenten.

Laat daarom eens weten wat U bezighoudt. Er is een forum waarop U (als geregistreerde gebruiker) commentaar kwijt kunt. En anders doen de praatpaal of de pa3cnopi4raz.nl" target="_blank" rel="noopener noreferrer">e-mail wonderen.