BBC stopt met Europese uitzendingen

mic

MicBBC stopt met Europese uitzendingen

De BBC heeft laten weten dat ze op 18 februari 2008 gestopt zijn met alle op Europa gerichte uitzendingen. Hoewel de BBC erkent dat dit voor sommige luisteraars een verlies zal zijn, wijzen ze erop dat de programma’s van BBC World Service via andere platformen in Europa aangeleverd worden, inclusief de lange golf gedurende de nachtelijke uren.

 

 

De experimentele Digital DRM uitzendingen richting noord-oost Europa zullen daar niet onder lijden en gewoon doorgaan. De volledige details van de World Service uitzendingen kan je vinden op de website van de BBC via bbc.co.uk/worldservice.

De World Service van de BBC is voortgevloeid uit de Empire Service, welke in 1932 opgericht werd. Afgelopen jaar vierden zij hun 75e verjaardag, met over de hele wereld een geschat publiek van zo’n 180 miljoen luisteraars.