Digitale PMR van ICOM

digi-pmr

digi-pmrDigitale PMR van ICOM

Digitale modes doen nu ook hun intrede in de licentie-vrije wereld. Icom UK kondigt aan dat per 27 februari 2008 de IC-F4029SDR professionele licentievrije digitale transceiver beschikbaar zal zijn.

Door gebruik te maken van de nieuwste 6.25kHz digitale spraaktechnieken brengt de IC-F4029SDR de gebruiker digitale helderheid, perfecte signaalverwerking en toegang tot minder-bezette licentievrije kanalen.

 

De IC-4029SDR gebruikt 4FSK/FDMA modulatie en een 6.25kHz digitaal smalband raster, dat dus maar de helft aan bandbreedte gebruikt van een bestaand analoog PMR 446 systeem. Op deze manier wordt de 100kHz brede band die toegewezen is aan het licentievrije gebruik effectief onderverdeeld in 16 kanalen (twee keer zoveel als met de analoge mode), waardoor het produkt enorm spectrum-efficiënt is. Daarnaast maakt de digitale mode en het 6.25kHz raster het afluisteren met analoge PMR's of scanners vrijwel onmogelijk. Omdat er nog geen andere merken met een vergelijkbaar product zijn op dit moment, hebben gebruikers daardoor een hoog niveau van afluisterbescherming als ze de digitale spraak mode gebruiken.

digi-PMR 

De IC-F4029SDR is compatible met de bestaande analoge PMR radio's van Motorola en Kenwood. Door de kanaalinstellingen te veranderen kan hij gebruikt worden met bestaande analoge PMR's. Dat maakt het voor organisaties mogelijk om een upgrade pad uit te zetten van analoog naar digitaal door bestaande analoge units één voor één te vervangen in plaats van dat alles tegelijk vervangen moet worden. Omdat de IC-F4029SDR compatible is met zowel analoog als digitaal, kan elk bedrijf of privé-gebruiker die momenteel analoge PMR446 gebruikt, beginnen met het vervangen van hun analoge PMR's door de IC-F4029SDR en van de digitale kwaliteit genieten en tevens de beschikking hebben over twee keer zoveel kanalen.

Tevens is de IC-F4029SDR in staat om digitale status berichten over te sturen waardoor discrete en effectieve communicatie mogelijk is. Het bericht kan maximaal 16 karakters bevatten en tevens kunnen er 6 soorten ringtonen gekoppeld worden aan elk bericht. Het stevige aluminium die-cast chassis en de polycarbonaat behuizing van de IC-F4029SDR zijn ontworpen voor duurzaam gebruik. Accessoires van de IC-F3022/F4022 en IC-F3062/F4062 series kunnen ook gebruikt worden met de IC-F4029SDR. De IC-F4029SDR wordt geleverd met een standaard high capacity Li-Ion accu en een desktop snellader. Op het apparaat zit 2 jaar garantie. Goedkoop is-ie niet: nl.farnell.com levert 'm voor €387,50