Toewijzing Stadsfrequentie Zoetermeer

Repeater

repeaterToewijzing Stadsfrequentie Zoetermeer

Met het terugkeren van de regiorepeaters in Den Haag en Zoetermeer en de aankomende installatie van de D-star repeater in Delft zou je haast vergeten dat zowel Zoetermeer als Den Haag ook nog over een "lokale" (stadsrepeater) vergunning beschikten. Na de frequentietoewijzing van Delft is nu ook de toewijzing (eigenlijk frequentiewijziging) van de stadsrepeater Zoetermeer binnen.

 

Weliswaar was er met de toewijzing van PI3RAZ gelijk een toewijzing voor 70cm binnengekomen, maar de frequenties voor 70 lagen slechts 12,5kHz van PI2NOS verwijderd. Op deze afstand dus vragen om problemen. Vandaar dat een verzoek tot frequentiewijziging was ingediend, welke nu dus gehonoreerd is. De 70cm repeater die de naam PI2RAZ krijgt, heeft de ingang op 431,750 MHz en de uitgang op 430,150 MHz. Dit gaat een nieuw experiment worden: de ontvangstantenne wordt apart op grote hoogte geplaatst en het plan is om meerdere zendlocaties aan te sturen via internet. Daarmee wordt dan ondanks de geringe (zend)antennehoogte die nou eenmaal inherent is aan een lokale machtiging, toch een goede dekking verkregen in heel Zoetermeer. We zullen jullie op de hoogte houden omtrent de ontwikkelingen van deze nieuwe proefopstelling.