Agentschap Telecom haalt GSM-jammers uit de Gouden Kooi

goudenkooi

goudenkooiAgentschap Telecom haalt GSM-jammers uit de Gouden Kooi

Agentschap Telecom heeft op het terrein van de Gouden Kooi in Eemnes drie ‘gsm-jammers’ in beslag genomen. De verboden stoorzendertjes zijn bedoeld om mobiel verkeer op een locatie te belemmeren. Ze worden wel gebruikt in bijvoorbeeld bioscopen of horecagelegenheden waar de uitbaters overmatig gebel tegen willen gaan, maar ze zijn verboden.

 

KPN en Vodafone meldden bij Agentschap Telecom dat er in Eemnes deels geen bereik was. Na onderzoek vond het agentschap de apparaatjes bij de villa van de Gouden Kooi. Ze bleken een dag tevoren geplaatst te zijn. De stoorzenders werden door de televisiemakers gebruikt om te voorkomen dat vanaf de opnamelocatie de resultaten van de halve finale van de show voortijdig buiten de poorten van de villa zouden lekken. ,,Die werd twee dagen voor uitzending opgenomen, we wilden het geheim houden!’’, vertelt Eva Peters van RTL. ,,Het productieteam zette ze inderdaad in, maar was zich van geen kwaad bewust.’’