Nieuws van Elecraft

Elecraftlogo

ElecraftlogoNieuws van Elecraft

Elecraft lanceert een aantal uitbreidingen voor hun paradepaardje, de Elecraft K3. Deze transceiver kan zich meten met de beste transceivers in het topsegment tegen een alleszins schappelijke prijs.

 

In minder dan twee jaar is de Elecraft K3 omhooggeschoten in de lijst van meest populaire HF/6-meter transceivers. Het is een van de weinige transceivers met echte diversity ontvangst waardoor DXers net even dat extra's krijgen dat ze nodig hebben. Daarnaast is de K3 ook polulair geworden onder DXpedities.

De beste contesters van de wereld hebben de K3 fantastische beoordelingen gegeven, dankzij zijn goede dynamisch bereik (kijk maar eens op www.sherweng.com/table.html ). Daarnaast is de K3 in zijn klasse nog goed betaalbaar, met prijzen die beginnen vanaf $1899 voor de K3/100 (no-soldering kit) en dat is €1153 met de huidige wisselkoers; maar je kunt 'm ook volledig geassembleerd en getest kopen. Met een gewicht van net 4 kilo is de set ook geschikt voor velddagen, reizen en andere vrijetijdstoepassingen.

En nu zijn er dus een aantal nieuwe uitbreidingen aangekondigd:

— Begin 2010 wordt gestart met de nieuwe P3 Panadapter.

K3P3

P3split

De P3 is een stand-alone DSP spectrum/waterval display unit die precies bij de K3 past. Hij heeft een ingebouwde, high-contrast kleuren display (LCD), point and click QSY tuning en een betere integratie met de K3 dan mogelijk is met PC-gebaseerde panadapters. De P3 beschikt over signaal middeling, peak hold, instelbare versterking en een instelbaar referentie niveau. Hij beschikt ook over een gebufferde middenfrequent-doorlaat voor de ondersteuning van verwerking door andere randapparatuur.
 
— Daarnaast start men in december met het leveren van de K144XV, een interne 2-meter module voor de K3. 
K144XVMet de K144XV kan je je K3 nu ook gebruiken voor 2M zwak-signaal en FM toepassingen. De ontvanger specificaties zijn uitstekend, het uitgangsvermogen is minimaal 10 W (typical) in alle modes, en de module kan met zowel de hoofd- als subontvangers gebruikt worden. Met de K144XV geïnstalleerd is de K3 een all-mode transceiver over het hele bereik van 160-2 m.  
 
— Nieuwe K3 firmware updates bevatten dual receiver diversity ontvangst, synchrone AM detectie met VFO auto-tracking; 1-knops bediening van veel gebruikte schakelhandelingen (zoals SPLIT met VFO verstemming);  instelbare verbeterde bas-karakteristiek; en verbeterde ruisonderdrukking. Voor de laatste K3 firmware downloads kan je terecht op: http://www.elecraft.com/K3/k3_software.htm
 

W2 

Vanaf heden leverbaar: de W2, een nieuwe autoranging HF / VHF / UHF Wattmeter/SWR bridge. 
Door toepassing van een microprocessor kan je de vermogens- en SWR gegevens uitlezen met je PC, programmeerbare alarms instellen, en is de firmware gratis te upgraden via het internet. De W2 maakt gebruik van remote sensing, met maximaal twee sensoren die automatisch geselecteerd kunnen worden bij zenden. Sensors zijn verkrijgbaar in diverse vermogens- en frequentiebereiken (1.8-55 MHz tot aan 2 kW, en 144-450 MHz tot aan 200 W). De beperkte afmetingen van de W2 maken hem geschikt voor kleine ruimtes, en hoewel zijn uitvoering is gericht op de K3-lijn, is hij met elke zender of lineair te gebruiken.

Voor meer informatie over Elecraft producten, inclusief de K3 en de complete bouwpakketten-transceivers (K2, K1, en KX1), VHF/UHF transverters, en mini-module kits, Kijk op de Elecraft website .