Cuba gaat onderdelen leveren aan amateurs

Cuba Flag

Cuba FlagCuba gaat onderdelen leveren aan amateurs

Volgens het Cubaanse persbureau CAN gaat het Cubaanse Ministerie van Informatica en Communicatie binnenkort beginnen met het verstrekken van onderdelen uit liggende ongebruikte voorraden aan radio-amateurs.

 

Pedro Rodriguez, voorzitter van de Cubaanse Amateur Radio Federatie vertelde aan de pers dat de eerste 600 eenheden gereed zijn voor aflevering. Door deze onderdelen te gebruiken kunnen de Cubaanse amateurs nieuwe zenders in elkaar zetten of hun bestaande stations verbeteren.

Maar dat is nog niet alles. Tijdens de net afgelopen 8e Cubaanse Amateur Radio Federatie Congres werd een prototype getoond van een lokaal ontworpen transceiver. Het apparaat werd ontworpen door diverse specialisten onder de handelsnaam “Caiguaran” en het apparaat gaat geproduceerd worden in een van de de fabrieken van het Ministerie van Informatica.

José Tanquero is een van de amateurs die meegewerkt heeft aan het ontwerpen van de radio. Hij vertelde de pers dat er 20 Watt uit komt op 160 meter, wat het maximale vermogen is voor de derde klasse machtiging van de Cubaanse amateurs. Door het toevoegen van modules kan er ook op 80 en 40 meter gewerkt worden.

De Cubaanse Amateur Radio Federatie heeft meer dan 5500 leden waarvan velen betrokken zijn in zowel monitoring van het weer als noodcommunicatie voorzieningen.