Duitsland neemt actie tegen plasmaTV

plasmatv

plasmatvDuitsland neemt actie tegen plasmaTV

Een gevalletje storing veroorzaakt door een Plasma TV geeft een goed beeld van hoe zoiets opgepakt zou moeten worden door een instantie zoals Agentschap Telecom.

 

Een Duits TV station bracht een item over hoe radio amateur Gerhard Peuser DL3OCL te kampen had met hoge stoorniveaus op zijn HF-set waardoor ontvangst zo goed als onmogelijk werd.

Hij gebruikte een portable radio om uit te vinden waar de storing vandaan kwam en diende een klacht in bij het BNetzA (De Duitse uitvoering van het AT). Een van de taken van het BNetzA is om er voor te zorgen dat frequenties vrij blijven voor het gebruik waar ze voor bedoeld zijn.

De desbetreffende uitzending:

 

 

Het BNetzA deed wat metingen aan de TV en het resultaat was dat de bezitter een brief kreeg waarin stond dat hij de TV niet meer mocht gebruiken op straffe van een boete.

De fabrikant van de TV ontkende in alle toonaarden dat er een probleem was met het apparaat, maar gaf de klant wel een TV van een ander model…

In de uitzending is de Electromagnetic Compatibility vertegenwoordiger van de Deutscher Amateur Radio Club (DARC)  (EMC) Ulfried Ueberschar DJ6AN te zien, evenals een vertegenwoordiger van het BNetzA.

Zo kan het dus ook…