Programma voor vakkenjagers

workedgrids

workedgridsProgramma voor vakkenjagers

Een aardig programmaatje voor de vakkenjager; dit programma toont op een kaart de vakken die je gelogd/gewerkt hebt en geeft dus een goed overzicht van wat je nog te gaan hebt.

 

WorkedGrids is een gratis Windows programma dat een kaart toont met daarin gemarkeerd de vakken die je gewerkt hebt, mits in je log-programma ingevoerd. Het programma gebruikt kleuren om informatie over de band te verschaffen. Maximaal 4 banden kunnen getoond worden.

Het programma leest een platte text-file (ASCII) dat door de meeste log-programmas wel gegenereerd kan worden. Het bestand wordt op regelmatige basis ingelezen en zo worden de vakken dynamisch bijgewerkt tijdens bijvoorbeeld een contest waarin het log regematig weggeschreven wordt.

Er zit een wereldkaar in zodat elk deel van de wereld getoond kan worden. De maximale afmeting van de kaart is 960 x 800 pixels. Een zoom-in mogelijkheid geeft meer inzicht in een bepaald gebied. Daarnaast is er ondersteuning voor het printen en kopiëren naar het clipboard.