Ontvangst iPhone 4 valt weg

Ontvangst iPhone 4 valt weg bij aanraking

 

Klachten over de eerste problemen rond de iPhone 4 duiken op. De telefoon zou bereik verliezen wanneer hij door de gebruiker in de hand wordt gehouden. De antenne lijkt niet goed tegen contact met handen te kunnen. Apple ziet dit niet als probleem.

Dat maakte het bedrijf bekend in een verklaring nadat op internet steen en been geklaagd werd over het wegvallen van de ontvangst.

De 3G-telefoonantenne zit weggewerkt in de omranding van de telefoon. Wanneer een persoon de iPhone in zijn of haar hand houdt wordt de antenne aangeraakt en neemt de ontvangst in sommige gevallen af.

Geleiding

De reden volgens enkele gebruikers: Het is de geleiding tussen de antennes aan de buitenkant van de telefoon die de verbinding doet wegvallen. De twee kanten van de antenne komen met elkaar in contact door geleiding via in dit geval (zweet)handen.

Volgens Apple is het wegvallen van de ontvangst echter geen reden om de nieuwe iPhone niet te kopen. “Het vastpakken van een telefoon heeft altijd invloed op de ontvangst van de antenne. En het vastpakken van de telefoon op bepaalde plekken heeft meer gevolgen in verband met de positie van de antenne”, aldus het bedrijf in een verklaring waar verschillende Amerikaanse media over schrijven.

 'Contact vermijden'

 “Het is een bekend verschijnsel bij alle draadloze telefoons. Als dit ooit mocht gebeuren bij de iPhone 4, moeten gebruikers vermijden de linkeronderkant van de telefoon vast te pakken op een manier waarbij beide kanten van de zwarte metalen strip worden bedekt. Nog gemakkelijk: gebruik een hoesje.”

Er is niet bekendgemaakt hoeveel personen last zeggen te hebben van het wegvallen van ontvangst. Wel maakte Apple nog bekend dat de levering van de witte uitvoering van de iPhone 4 nog even op zich laat wachten. “Het is gebleken dat deze uitvoering moeilijker te fabriceren is dan we hadden verwacht en zal daarom niet voor medio juli op de markt verschijnen.”

Eén gedachte over “Ontvangst iPhone 4 valt weg”

Reacties zijn gesloten.