Spanje aangesloten bij SOTA

sotalogo

sotalogoOp 1 augustus is Spanje begonnen met zijn 'Summits On The Air' activiteiten. Er zijn er nog niet zo heel veel in de lucht geweest.. maar het eerste gebied dat in de lucht kwam, was EA1.

 

 Diverse amateur radio ops uit EA1 gingen het eerste weekend naar bergtoppen om voor de eerste keer een SOTA station in de lucht te zetten.

Een paar amateurs uit Ourense, Galicia, in Spanje, wilden wat meer.. Zij wilden de allereerste SOTA uit Spanje activeren, vanaf de hoogste berg in het gebied.

8 amateurs getroostten zich de moeite om alle apparatuur tegen middernacht de berg op te dragen: een tocht van 4 uur over rivieren en de vele rotsen in het gebied. Het was zwaar, maar de moeite waard. Rond 2 uur in de nacht kwam de groep op de bergtop aan.

Het beste QSO was met VK7GK in Tasmanië, met een workman mobiel antenne en 50W of minder

De apparatuur bestond uit een Yaesu 897, twee Yaesu 817-en, diverse antennes en nieuwe systemen om te testen, waaronder 7 gel accu's (7 Ah elk) die parallel gezet werden zodat er vele uren verbindingen gemaakt konden worden zonder zorgen over de stroomvoorziening.

Op zondag moest de berg verlaten worden als gevolg van naderende stormen.

Die dag zaten andere Galicische amateurs op andere toppen. En al snel volgden meer SOTA stations vanuit heel Spanje, waar dit voor velen een hele nieuwe tak van sport is.

Wat videos over de SOTA activiteiten:

Deel 1 – de tocht naar het startpunt

 

 

 

Deel 2 – QSO's op 40m etc.

 

 

 

Deel 3 – QSO's op 20m etc.

 

 

 

Meer informatie:

http://www.sota.org.uk/
http://www.ea1uro.com/sota2010/sota2010.htm