Engelse overheid zet digitale radio door

DAB

DABDe Engelse krant de Daily Telegraph meldt dat de overheid aldaar vastbesloten is om analoge radio in de UK uit te bannen, ondanks signalen dat het hele project gedoemd is te mislukken.

 

Over de verplichte omschakeling naar digitale uitzending hebben we al eerder geschreven (hier en hier b.v.) en het lijkt erop dat de regering de omschakeling koste wat het kost doorzet. De krant bericht daarover:

“Digitale radio is de toekomst van radio,” zei de Engelse minister van Cultuur, Ed Vaizey, tegen Jeremy Vine tijdens het Radio Festival in Manchester.

Hij voegde daaraan toe dat het "pervers" zou zijn om de radio industrie en consumenten niet te ondersteunen bij de omschakeling naar digitale uitzendingen, omdat de overheid de plicht heeft "mensen in de juiste richting te sturen, inclusief technische specificaties”.

Om de overschakeling naar digitaal, die gepland staat voor eind 2015, te laten plaatsvinden, moet eind 2013 aan twee criteria voldaan zijn: meer dan 50 procent van de luisteraars moeten dan digitaal naar de radio luisteren, en de DAB dekking in heel Engeland moet vergelijkbaar zijn met de FM zenders, wat ongeveer £150 miljoen gaat kosten (€155 miljoen).

Lees het hele Daily Telegraph artikel – Help make FM switchover happen, Ed Vaizey tells the BBC:
http://www.telegraph.co.uk/technology/8073195/Help-make-FM-switchover-happen-Ed-Vaizey-tells-the-BBC.html

 

Eén gedachte over “Engelse overheid zet digitale radio door”

Reacties zijn gesloten.