Bedreiging 2m en 70cm?

fcclogo

fcclogoDe FCC (Amerikaanse AT) heeft aan ene James Cutler een nieuwe experimentele machtiging met de roepletters WF2XSP afgegeven voor experimenten in het 144 tot 146 MHz en 437 tot 439 MHz spectrum. Dit voor het testen van een beeldverwerkingsalgoritme dat toegepast gaat worden in toekomstige satellieten die in een lage baan tussen 450 en 820 kilometer hoogte gaan werken.

 

 

De FCC aankondiging vermeldde niet wat de aard is van Cutler’s experimenten en ook niet waarom hij dat in de 2m en 70cm amateur banden wil doen. Volgens QRZ.com zijn er zes amateurs met de naam James Cutler, maar het is niet bekend of de James Cutler die de experimentele machtiging van de FCC gehad heeft, daar een van is. Als de FCC al machtigingen gaat uitgeven aan niet-amateurs voor gebruik van amateurbanden, dan is het gauw gedaan met onze VHF/UHF frequenties…